Nyugdíjas Klub

Nyugdíjas Klub Erdősmecske

 

1997-ben Erdősmecske Község nyugdíjasai egy összejövetelt szerveztek, hogy a településen élő idősebb generációk találkozhassanak, közösen emlékezzenek a múltra. A találkozóban időseink olyannyira örömüket lelték, hogy elhatározták, a jövőben havi szinten egy alkalommal ismét találkoznak és ezzel megalakult a Nyugdíjas Klub Erdősmecske.

Jelenleg a klubnak 20 tagja van (ebből 17 hölgy és 3 férfi, de számuk növekszik!), havonta egy alkalommal találkoznak, hogy közösen szőjenek terveket és megünnepeljék az éppen születésnapos tagokat. Nyugdíjasaink közösen már több helyre kirándultak, voltak Mohácson, Geresdlakon, a Német-Magyar Baráti Egyesület Erdősmecske által szervezett kirándulásokon is több alkalommal részt vettek, valamint évek óta résztvevői a Szigetvári Nyugdíjas Találkozónak. Az Erdősmecskei Német Önkormányzat által szervezett színházlátogatások alkalmával nyugdíjasaink mindig örömmel fogadják el a meghívásunkat, hogy megtekintsék a Pécsi Nemzeti Színház, illetve a Szekszárdi Német Színház előadásait.

Az évek óta hagyományosan megrendezésre kerülő Főzőversenyen a Nyugdíjas Klub tagjai is minden évben részt vesznek, egy alkalommal még az első helyet is sikerült ,,megfőzniük” maguknak.

Nyugdíjasaink fontos résztvevői Erdősmecske Község kulturális életének is, minden rendezvény alkalmával számíthatunk segítségükre, legyen szó töltött káposzta készítésről, vagy sütésről, segítő kezeket mindig találunk közöttük.

Nyugdíjasaink lelkesedése találkozásaik alkalmával mindig olyan intenzív, hogy szívesen kipróbálnak új dolgokat is, így már közösen utaztak Székelyszabarba, hogy az adventi bejgli-sütő versenyen is részt vegyenek.

2012-ben a Nyugdíjas Klub tagjainak kezdeményezésre valósult meg Erdősmecske Község első saját kiállítása, mely a ,,Régi idők emlékére” címet viseli és méltó emléket állít a település magyarországi német múltjának. A helyi svábok mindennapi életéből származó tárgyakat, egy, az Erdősmecske Község Önkormányzata által biztosított teremben rendezték el, majd a munkálatok befejeztével egy külön erre az alkalomra szervezett ünnepélyes megnyitó alkalmával adták át a kíváncsi nézőseregnek. A ,,Régi idők emlékére” című kiállítás előzetes időpont egyeztetést követően (30/613-27-55) bármikor megtekinthető.

Nyugdíjas Klubunk tagjaira meggyőződéssel mondható: az élet valóban nyugdíjas korban kezdődik!

 

A Nyugdíjas Klub Erdősmecske vezetője:

Hengl Jánosné